werkwijze

werkwijze

Hoe gaan wij te werk

Bij voorkeur toetst SABpkvw de plannen in de VO  (Voorlopig Ontwerp) fase. De tekening worden voorzien van opmerkingen waarna deze snel met een architect kunnen worden kort gesloten. Ook wordt een notitie opgesteld waarin duidelijk staat aangegeven aan welke eisen het plan dient te voldoen en welke aanpassingen er moeten worden gedaan. Dit geeft meer zekerheid voor de opdrachtgever en architect.

Nadat het plan in de VO fase getoetst is, kan nog een DO toets plaatsvinden. In deze fase worden de tekeningen digitaal  ingekleurd en voorzien van opmerkingen. Tevens wordt een rapportage opgesteld waaronder een toetslijst en aandachtspuntenlijst. Vervolgens worden de uitkomsten van de toets met de opdrachtgever besproken.

Het is erg belangrijk om een PKVW-bouwplanadviseur in een zeer vroeg stadium te betrekken bij uw nieuwbouwplannen.

Onze adviseurs willen u hierbij graag helpen.

 

Quickscan

Eveneens is het mogelijk dat SABpkvw een quickscan uitvoert. Er wordt dan in het kort aangegeven welke punten niet overeenkomen met de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit wordt vaak gedaan als het project nog in de beginfase zit.

In veel gevallen vraagt SABpkvw op verzoek van de opdrachtgever de eindinspectie aan. Het inspectiebureau draagt dan zorg voor de certificaten.

Naast noodzakelijke cookies om onze website beter te laten functioneren plaatsen wij ook analytische cookies om te analyseren hoe onze website gebruikt wordt.