Bewoner

Bewoner

PKVW VOOR CONSUMENTEN

 
Een inbraak levert niet alleen materiële, maar ook psychische schade op. Het feit dat een onbekende in uw woning is geweest en uw spullen heeft doorzocht, geeft een onveilig gevoel.
In een woning met een Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is de kans op een inbraak 90% kleiner dan voor woningen zonder PKVW. Dat is voor veel bewoners een geruststellende gedachte.
 
Het Politiekeurmerk richt zich op de gelegenheidsinbreker. Dat is bijvoorbeeld een junk die met een schroevendraaier op zak langs woningen loopt en kijkt waar een slot eenvoudig opengebroken kan worden óf straatcriminelen die snel geld, tv of computer uit de woonkamer willen weghalen.
 

SAB pkvw werkt voor de bestaande bouw alleen projectmatig in opdracht van projectontwikkelaars, verenigingen van eigenaren en woningcorporaties.

Voor individuele aanvragen verwijzen wij u naar de info Politiekeurmerk individuele bestaande woning. U kiest dan voor: “schakel een politiekeurmerk expert in”en voer uw plaats of postcode in.

Stappenplan nieuwbouwwoning particulier gebouwd.

Een nieuwbouwwoning is een woning die korter dan twee jaar geleden is opgeleverd. Het verkrijgen van een PKVW-certificaat Beveiligde Woning voor een nieuwbouwwoning verloopt anders dan bij een bestaande woning. Hier vindt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden en situaties.

Eerste mogelijkheid

Als u een woning heeft gebouwd of laat bouwen op een vrije kavel kunt u zelf een inspectie-instelling inschakelen. De inspectie-instelling zorgt ervoor dat u het PKVW-certificaat Beveiligde Woning kunt behalen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Informeer naar de mogelijkheden bij een van onderstaande inspectie-instellingen:

R2B inspecties BV
Telefoon: 0418 – 57 21 00
Website: www.r2b.nl

Stichting CB&V
Telefoon: 0317 – 46 55 65
E-mail: info(at)cbenv.nl
Website: www.cbenv.nl

 

Tweede mogelijkheid

Als een woningbouwproject gefaseerd wordt opgeleverd hoeft u niet te wachten tot het hele project is opgeleverd als dit jaren duurt. Een inspectie-instelling inspecteert uw woning en de directe omgeving, zoals achterpaden en verlichting in de openbare ruimte. Als aan alle eisen is voldaan, kunt u een PKVW-certificaat Beveiligde Woning krijgen. Neem hiervoor contact op met een van de twee inspectie-instellingen.

Derde mogelijkheid

Als de nieuwbouwwijk het Politiekeurmerk zou krijgen via de aannemer, gemeente of projectontwikkelaar, maar dit is niet gelukt, dan kunt u het PKVW-certificaat Beveiligde Woning ook aanvragen bij een inspectie-instelling.

Naast noodzakelijke cookies om onze website beter te laten functioneren plaatsen wij ook analytische cookies om te analyseren hoe onze website gebruikt wordt.